НОМИНАЦИИ ЗА НАГРАДАТА НА БЪЛГАРСКО КИНО ОБЩЕСТВО 2019

НОМИНАЦИИ ЗА НАГРАДАТА НА БЪЛГАРСКО КИНО ОБЩЕСТВО 2019

НОМИНАЦИИ ЗА НАГРАДАТА НА "БЪЛГАРСКО КИНО ОБЩЕСТВО" ЗА ЯРКИ ПОСТИЖЕНИЯ В БЪЛГАРСКОТО КИНО ЗА 2019 г.

"Българско кино общество" – filmsociety.bg обяви номинациите за своята годишна награда за ярък принос в българското кино. Тази година тя ще бъде връчена за първи път.

За наградата се състезават всички български филми, които са били представени на български фестивали или са били разпространени по екраните в страната през предходната година.

Наградата може да се връчи за всяка една конкретна творческа дейност по създаването на дадено кино произведение, извън режисурата и продуцентството.

Целта на наградата е да се изтъкне конкретно постижение в работата на даден творец от филмовия екип, което допринася за общия художествен облик на произведението. Мисията е да се насърчи творческия потенциал на всички, обвързани в общия кино процес и да се осветлят творчески постижения, оставащи понякога скрити за обикновения зрител.

Номинациите са определени от експертна комисия от трима души, изявени професионалисти в областта на киното. Наградата ще бъде присъдена през месец юли от  жури, съставено от кинокритици от платформата "Българско кино общество" – filmsociety.bg.

Номинирани за високите си творчески постижения през 2019 са:

Веселин Христов - за операторското майсторство в игралния филм „В КРЪГ“

Христо Симеонов - за кастинга на късометражния филм „НИНА“

Христо Намлиев - за музиката на документалния филм „ФОРМУЛАТА НА ТЕО“

Иван Бърнев и Иван Савов - за актьорското изпълнение в игралния филм „БАЩАТА“

Ирини Жамбонас - за актьорското изпълнение в игралния филм „В КРЪГ“

Петър Вълчанов - за монтажа на игралния филм „БАЩАТА“